Fyra insidertips för köket – enkla lösningar på vanliga vardagsproblem

I vardagen stöter vi ofta på många stora och små problem. I synnerhet köket erbjuder en fantastisk miljö för vardagliga svårigheter i samband med städning. Saker som inte rutinmässigt rengörs och observeras varje vecka eller till och med dagligen ger oss snabbt oväntade problem. För att det inte ska vara så har vi letat efter och hittat de fyra bästa insidertipsen för vanliga vardagliga problem i köket.

Rengör bakplåtar snabbt och enkelt

Oavsett om det är rostning, pizza, kaksmet eller grillade grönsaker: Bakplåtspapper skyddar dina bakplåtar, men kan inte helt förhindra matrester från att skorpa och smutsas på brickan. Dessa är ofta svåra att ta bort och det tar lång rengöring för att ta bort dem. Ett enkelt hemmedel som alltid finns i hushållet är salt. När det gäller särskilt smutsiga bakplåtar, strö helt enkelt en generös mängd salt på de inneslutna områdena. Skjut sedan in bakplåten i ugnen, som har förvärmts till cirka femtio grader, och vänta tills saltet blir brunt. Tippa sedan försiktigt det lösa saltet i soptunnan. Salt som fastnat skrapas av med en enkel träskrapa. Skölj sedan bara plåten och se: den är ren igen!

Ta bort etiketter

Nu på sommaren är det äntligen jordgubbs-, hallon- och blåbärssäsongen igen. Vem älskar inte dessa söta små frukter? De är särskilt goda när de kokas ner som sylt. Det är dock irriterande när gamla etiketter inte kan tas bort från de nödvändiga burkarna. Bara en sak hjälper: vatten och skrubbning, skrubbning, skrubbning, eller hur? Det är lättare med det här tricket: använd bara en så kallad skrubbhandske. Ta och gnugga etiketten som ska tas bort med matolja. Det spelar ingen roll om du använder olivolja, raps eller solrosolja. Använd handsken för att fukta etiketten med oljan över ett stort område. Lägg sedan glaset i en skål med kranvatten. Låt det stå över natten. Nästa dag kan etiketten lätt dras av.

Undvik bananflugor

Vem känner inte igen dem?! De små lilla djuren som gillar att sitta på vår frukt, särskilt på sommaren? Fruktflugor älskar starkt ljus, varma temperaturer och naturligtvis frukt. Inte bara är detta störande, det är också verkligen otrevligt och ofräscht också. Men ett litet trick från köket kan hjälpa till: äppelcidervinäger. Blanda vinäger i en liten skål och placera den nära din fruktkorg. Fruktflugorna lockas av vinägerlukten och flyger ner i vinägern och fastnar där och dör och din frukt får vara ifred. Om du inte vill låta det komma så långt i första hand kan du antingen täcka din frukt med aluminiumfolie eller lägga den i kylen. Omedelbar konsumtion av frukt kan också hjälpa, eftersom flugorna föredrar övermogen frukt.

Ta bort te- och kaffefläckar

Te och kaffe är göteborgarnas favoritdrycker. Vad skulle frukost vara utan rätt varm dryck? Men en sak stör oss enormt: fula te-fläckar som håller fast vid kopparna även efter att de har rengjorts noggrant i diskmaskinen. Men även med detta problem kan ett enkelt hemmedel direkt från köket hjälpa. Citronsyra är en riktig allround som ofta har använts i hushållstipsen på vår blogg. Gnid de fula te- och kaffekanterna med citronsyran och låt dem suga in i ungefär en kvart. Då är allt du behöver göra att skölja kopparna och de tidigare mörka fläckarna hör till det förflutna. Först en liten kaffepaus!

Hemstädning Göteborg

Behöver du hjälp med hemstädningen hemma hos dig? Vi har specialister på hemstädning som gärna hjälper dig med denna tråkiga uppgift i Göteborg. De jobbar effektivt och ordentligt, ditt hem kommer att vara renare än någonsin! Kontakta oss redan idag om du är intresserad av att få hjälp med din hemstädning i Göteborg du också! Konsultation och offert är självklart kostnadsfritt.